منظور از سهمیه مناطق در کنکور سراسری چیست؟
جهت مشاوره در زمینه منظور از سهمیه مناطق در کنکور سراسری چیست؟
منظور از سهمیه مناطق در کنکور سراسری چیست؟
منظور از سهمیه مناطق در کنکور سراسری چیست؟در سهمیه مناطق کشور به سه بخش سهمیه 1، سهمیه منطقه 2 و سهمیه منطقه 3 تقسیم میشود.
✅سهمیه منطقه یک
منطقه یک از لحاظ امکانات تحصیلی و آموزشی در بالاترین سطح قرار دارد. ظرفیت سهمیه منطقه یک در کنکور سراسری ، نسبت به سهمیه منطقه دو و سه در دانشگاه ها کمتر می باشد. مناطق و شهرهایی که در سهمیه منطقه یک قرار دارند به شرح زیر است:
استان تهران بخش های مرکزی-کن-تجریش-لواسانات/شهر مشهد/شهر تبریز/شهر شیراز/شهر اصفهان
✅سهمیه منطقه دو
منطقه دو در کنکور سراسری دارای بیشترین تعداد داوطلب می باشد و ظرفیت پذیرش بیشتری را نیز در دانشگاه ها دارد. منطقه دو از نظر امکانات آموزشی در سطح متوسطی قرار دارد. لازم به ذکر است، تعداد داوطلبان سهمیه منطقه دو و منطقه سه متغیر است و نمی توان به صورت دقیق گفت کدامیک دارای بیشترین تعداد داوطلب می باشد.
لازم به ذکر است تمام استان های کشور دارای بخش و شهرهایی هستند که منطقه دو محسوب می شوند .
✅سهمیه منطقه سه
منطقه سه یا منطقه محروم دارای حداقل امکانات تحصیلی و آموزشی می باشد. داوطلبان منطقه سه شانس بیشتری برای قبولی در کنکور سراسری دارند .ظرفیت پذیرش داوطلبان در منطقه سه در دانشگاه ها زیاد می باشد.علامه بر مناطق ( شهرها و روستاهای محروم و دارای حداقل امکانات ) موارد زیر هم جزو سهمیه منطقه سه محسوب می شوند
▪️ داوطلبان معلول (نابینا، کم بینا، ناشنوا، کم شنوا و معلولان جسمی حرکتی)
▪️داوطلبانی که دو سال از سه سال آخر تحصیل در دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه خود را در خارج گذرانده باشند .
♻️هدف از برقراری سهمیه چیست؟
هر چقدر از شهرها و مناطق تحت پوشش سهمیه منطقه 1 به شهرها و مناطق تحت پوشش سهمیه منطقه 3 حرکت میکنیم دسترسی به امکانات آموزشی کمتر میشود. همین امر باعث میشود تا بین دانش آموزان یک شکاف تحصیلی تشکیل شود. در نتیجه وزارت آموزشوپرورش و وزارت علوم در همکاری منحصر بهفرد اقدام به تشکیل سهمیه برای ثبت نام کنکور سراسری نمودند.
هدف از این کار افزایش عدالت اجتماعی عنوان گردید.
♻️شاخص های ملاک برای احراز سهمیه مناطق در کنکور سراسری
شرکت كنندگان متقاضی سهمیه مناطق با توجه به ملاک های زیر جزء یکی از مناطق 1 ،2 و 3 محسوب می شوند.
1️⃣برای داوطلبان نظام آموزشی جدید، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دبیرستان (پایه دهم تا دوازدهم)
2️⃣برای داوطلبان نظام ترمی / سالی واحدی آموزش متوسطه، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی دوره پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان
3️⃣برای داوطلبان نظام قدیم، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دبیرستان یا هنرستان
4️⃣فارغ التحصیلانی که دارای مدرک کاردانی (فوق دیپلم) می باشند، بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان یا هنرستان جزء یکی از سهمیه های منطقه یک، دو و یا سه محسوب می شوند.
✅نکته 1: در صورتی که بخش محل اخذ مدرک تحصیلی داوطلبان سهمیه مناطق متفاوت باشد، سهمیه داوطلب بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی منطقه مرفه تر تعیین خواهد شد.
✅نکته 2: تمامی داوطلبان معلول جزء سهمیه منطقه سه محسوب می شوند.
✅نکته 3: لازم به ذکر است، داوطلبانی که دو سال از سه سال آخر تحصیل در دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه خود را در خارج گذرانده باشند، جزء سهمیه منطقه سه محسوب می شوند.
♻️تاثیر سهمیه مناطق در آزمون سراسری
هر کد رشته محل در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، دارای ظرفیتی می باشد و این ظرفیت در کنکور سراسری، در میان سهمیه های مختلف تقسیم می شود. بدین معنا که برای هر کد رشته محل ظرفیتی برای سهمیه های مختلف در نظر گرفته شده است و داوطلبانی که دارای شرایط لازم باشند، در آن پذیرش می شوند.
بنابراین داوطلبان هر سهمیه با افراد همان سهمی رقابت کرده و با همان افراد سنجیده می شوند و از ظرفیت مربوط به همان سهمیه برخوردار می شوند .
جهت آشنایی بیشتر با سهمیه های سه گانه کارنامه هایی را آماده کرده ایم که بر اساس قبولی کنکور 1400 در یک رشته ثابت شرایط رتبه و درصد داوطلبانی از هر سه منطقه یک و دو و سه را مشخص میکند و تفاوت رتبه و درصد این سهمیه ها را مشخص می نماید .
از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با مرکز مشاوره صدای مشاور تماس حاصل فرمایید.
9099071613 تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت جهت خریداری بسته های تماس کلیک کنید.
پاسخگویی از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی : 1589